Menneet tuotannot

Historian havinaa...

Kakkua, klassikoita ja tiedotteita

-

2019

Kakkua, klassikoita ja tiedotteita on Mikkelin Poikateatterin näyttelijäntyön kesäkurssin esityksellinen opinnäyte. Kyseessä ei ole perinteinen prosessilähtöinen esitys, vaan tällä kertaa pojat ovat olleet ilmaisutaitojen kehittämisen ja oppimisen äärellä.

Kesäkuussa 2019 viisi poikateatterilaista on osallistunut näyttelijäntyön kurssille, jonka opettajana on toiminut Esko Korpelainen. Kurssin aikana ryhmä on keskittynyt tekstin käsittelyyn, kehollisuuteen, äänenkäyttöön ja toimintaan näyttämöllä. Kurssilla käytetyt ja esitykseen päätyneet tekstit edustavat laajuudessaan klassikkojen kirjoa: mm. näytelmiä, proosaa, reseptejä ja tekstiviestejä.

Kurssin toteutumisen ovat mahdollistaneet Mikkelin Poikateatteri, Hattu ry, Mikkelin Kansalaisopisto, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu sekä Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus.

Korpelaiselle kurssi on Teatterikorkeakoulun teatteriopettajan maisteriohjelmaan kuuluva opetusharjoittelu.

No items found.

Nonline

-

2019

Nonline on paikka, eräänlainen välitila, limbo. Teknologia valtaa kaikki elämän osa-alueet ja ihmiset ovat tuota pikaa muuttumassa koneiksi.

Offline on mennyt maailma, Online on tuleva.

Nonline on niiden välinen rajapinta.

Työryhmä tuo sähköisen sosiaalisuuden näyttämölle erilaisissa valokeiloissa tutkien sosiaalisen median ja teknologian maailmaa rohkeasti. Hallitsemmeko teknologiaa vai hallitseeko teknologia meitä? Koko maailma on käsissämme, mutta kun sitä katsoo niin näemmekö sen, vai näemmekö vain kämmenemme?

#nonline #online #offline

Nonline -näytelmä on valmistettu prosessissa, eli nuoret ovat itse päättäneet esityksen teeman ja nimen, sekä suunnitelleet, kirjoittaneet ja toteuttaneet kohtaukset.


No items found.

Nollasta sataan

-

2018

Milloin olet kokenut olevasi "nolla"? Mikä tekee "nollan"? Milloin olet kokenut olevasi "sata"?. Keräsimme näihin kysymyksiin vastauksia, joiden pohjalta valmistamme esityksen, joka kiihtyy hyvin nopeasti nollasta sataan. Esitys valmistuu prosessilähtöisesti nollasta sataan, eli pelkästä nimestä valmiiksi esitykseksi vain noin KUUKAUDESSA aikavälillä 14.5. - 17.6. Tässä tapahtumassa pääset seuraamaan esityksen prosessia.

"Minä olen nolla, joka katsoo ylöspäin idolia, satasta.

Sillä kukapa ei haluaisi olla kuin HÄN."

Kyseessä on Mikkelin poikateatterin juhlavuoden erikoisnäytelmä, jonka työryhmä koostuu ainoastaan vanhoista poikateatterilaisista vuosilta 2008-2013.

No items found.

Pelkompleksi

-

2018

Pelkompleksi käsittelee pelkoja ja pelkäämistä niin henkilökohtaisella kuin globaalilla tasolla. Joku voi pelätä ampiaisia yhtä paljon kuin toinen pelkää lentämistä - tai epäilyttävää laukkua lentokentällä.

Entä jos kaikki maailman pelot vapautuisivat ja toteutuisivat?

Entä jos en uskalla olla Minä?

Esityksen sisällöt ovat syntyneet ryhmäprosessissa. Valmista käsikirjoitusta ei ole, vaan näytelmä koostuu ryhmäläisten omista kokemuksista ja ajatuksista.

Pelkompleksi on Mikkelin poikateatterin kymmenes näytelmä ja se käynnistää poikateatterin 10v-juhlavuoden.


No items found.

Kalahari (yhteistuotanto)

-

2017

Kalahari on bootcamp, johon tuodaan koulukiusaajia. Tyttöjä ja poikia. Tavallisia nuoria. Kalaharista ei pääse pois, se on loppusijoituspaikka niille, jotka ovat jatkaneet kiusaamista äärirajoille saakka.

Mitä tapahtuu, kun kiusaajat ovat yhdessä? Muodostuuko uusia kiusaajia ja kiusattuja? Kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään?

Kalaharissa tehdään tehtäviä. Äärimmäisiä tehtäviä. Valvonta on tiukka. Vartijat näkevät kaiken, valehdella ei voi.

Mikkelin Teatterin, Mikkelin kaupunginorkesterin, Mikkelin Tyttöteatterin ja Mikkelin Poikateatterin ainutlaatuinen, yhteinen teos.

No items found.

Väkivaltatie

-

2016

Mikkelin Poikateatterin uusin näytelmä Väkivaltatie on jenginäytelmä, jossa keskiössä on kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien nuorisojengit. Ristiriidoilta ei vältytä. Se käsittelee kantasuomalaisjengin ja maahanmuuttajajengin välisiä ristiriitoja ja haastaa katsojansa pohtimaan, ovatko ihmiset kuitenkaan kovin erilaisia.

Väkivaltatie kuvaa syksyä 2015, jolloin kaikki muuttui. Suomi jakautui kahtia: maahanmuuttoa vastustaviin ja kannattaviin. Näytelmässä on vastakkain kaksi nuorisojengiä, kantasauomalaiset ja maahanmuuttajat. Mikä heitä oikeastaan erottaa, vai erottaako mikään?

No items found.

Haave(re)ita

-

2015

Haave(re)ita siihen, mistä pojat uneksuvat ja mitkä asiat estävät heitä toteuttamasta haaveitaan. Päällimmäisiksi teemoiksi nousivat suhde isään ja hellyyden kaipuu.

Räjähtävästä energiasta ja testosteroniuhosta tunnettu ryhmä uskaltaa näyttää myös poikien herkkyyttä. HAAVE(re)ITA sisältää poikien itsensä tuottamaa materiaalia omasta elämästään, omista haaveistaan ja vastoinkäymisistään. Esitys käsittelee nuorten unelmia ja kaikkea sitä, mikä heitä estää toteuttamasta niitä unelmia. Päälimmäisiksi teemoiksi nousee suhde isään ja hellyydenkaipuu. Tässä esityksessä on poikkeuksellisen paljon rosoa, säröä ja aitoutta. Nuoruus ja kasvaminen on kipeää, mutta silti tämä ryhmä osaa myös nauraa itselleen. HAAVE(re)ITA esitys on niitä, jotka taatusti puhuttelevat ikään, taustaan ja sukupuoleen katsomatta ja joka meidän kaikkien pitäisi nähdä.

No items found.

Keholla millä hyvänsä

-

2014

Syksyllä 2013 Mikkelin Poikateatteri lähti tutkimaan keho-teemaa: Mikä omassa kehossa miellyttää, minkä toivoisi olevan toisin? Millaisia kehollisia esikuvia ja paineita nykymaailma pojille asettaa? Millaisina sankarit näyttäytyvät? Esityksessä on teeman mukaisesti paljon kehollisuutta ja fyysisyyttä sekä tanssia ja musiikkia. Päällimmäiseksi nousee ajatus, että pojatkaan eivät ole pelkästään fyysisiä suojelijoita ja taistelijoita, vaan hekin kaipaavat hellyyttä ja tunteiden osoituksia.

No items found.

Likinäkökulma

-

2013

Mikkelin Poikateatteri on saanut valmiiksi itse käsikirjoittamansa ja Kati Kinnusen ohjaaman näytelmän Likinäkökulma. Näytelmä kertoo millaisessa maailmassa nykypojat elävät iloineen ja suruineen. Esitys tykittää satiirisesti, millaisena Suomi ja suomalaisuus näyttäytyy nuoren silmin. Rankoista teemoista huolimatta esitys on pullollaan villiä energiaa, huumoria ja tunnelmallisia biisejä.Esityksessä kyytiä saavat niin vanhemmat, opettajat kuin päättäjätkin. Yhtenä innoittajana on toiminut presidentti Sauli Niinistön julkaisu Ihan tavallisia asioita.

No items found.

Suomi-Finland No More

-

2011

Suomi - Finland No More sijoittuu 50 vuoden päähän tulevaisuuteen Suomeen, jossa minkäänlaista erilaisuutta ei suvaita, rajat on lyöty kiinni ja vallan kahvassa ovat ne, jotka eivät sinne kuuluisi. Esitys keskittyy Suomalaisten perheeseen, jossa kamppaillaan salaisuuksien kanssa ja jossa herää myös kipinä puuttua vallitsevaan tilanteeseen. Vaikka väkisin.

"Mennään yhdessä kohti vastavirtaa, tää tilanne kaipaa vastarintaa!"

Vaikka ajallisesti tapahtumat perustuvatkin tulevaisuuteen, ovat ne todellisuudessa lähempänä kuin uskottekaan.

No items found.

Pirstaleita

-

2010

Suomen Kulttuurirahaston ja Etelä-Savon taidetoimikunnan hallinnoiman Myrsky-hankkeen alla toimiva Poikateatteri on laatinut oman käsikirjoituksensa koulumaailmasta. Esitys kurkistaa yläkoululaisten elämään ja marssittaa lavalle joukon roolipaineissa eläviä nuoria opettajiakaan unohtamatta. Millaisia naamioita nuoret joutuvat kantamaan? Miksei saa olla oma itsensä? Mihin yhteiskunnan eriarvoistuminen johtaa?

Ryhmä toimii Suomen Kulttuurirahaston tuella, jota hallinnoi Mikkelissä Etelä-Savon taidetoimikunta.

No items found.

Sattumia

-

2009

Esitys on ironinen Suomi-pojan omakuva, joka pursuaa karheaa herkkyyttä ja ronskia jätkähuumoria. Esityksessä vähän hassahtanut miestutkija tutkailee suomalaisen miehen historiaa kivikaudesta nykypäivään. Ryhmä toimii Suomen Kulttuurirahaston ja Etelä-Savon taidetoimikunnan Myrsky-hankkeen turvin.

No items found.

Kohtauksia

-

2008

Kohtauksia -esityksessä pohditaan suomalaisen miehen identiteettiä, suhdetta isään, perinteiseen mieskuvaan ja naisiin.

No items found.

Käynnissä vielä

Eipä ole mitään juuri nyt käynnissä, mutta pysy ihmeessä kuulolla. 😎