Mukaan Ryhmään

Tule kokeilemaan!

Mitä siellä tehdään?

Poikateatterissa harjoitellaan teatteri-ilmaisun perusteita, tehdään yhteinen esitys ja pidetään hauskaa. Ryhmään saa tulla omana itsenään, vaikka teatteri ei edes kiinnostaisi. Harjoituskauden aikana jokainen saa osallistua omalla tavallaan esityksen valmistamiseen ja kokeilla uudenlaisia olemisen tapoja teatterin keinoin - esimerkiksi rooleja ottamalla. Poikateatteritoiminnassa saa työkaluja myös arjen ilmaisuun sekä esiintymisjännitykseen.

Toiminta perustuu luottamukseen ja siksi ryhmähengen luomiseen käytetään huolellisesti aikaa. Poikateatterissa saat olla oma itsesi. Toimintaa saa tulla kokeilemaan, mutta esitykseen tähtäävä työskentely vaatii sitoutumista, joten muutaman kokeilukerran jälkeen on hyvä päättää, jääkö toimintaan mukaan.

Toiminta on täysin maksutonta.

Katso Mikkelin kaikki tuotannotTutustu koko PT:n historiaan

Ryhmäläisten mietteitä

Poikateatteri oli päätös mitä ilman en voisi kuvitella elämääni! Uudet parhaat kaverit, itsensä kehittäminen ja hulvattomat harkat ryhmän kanssa !!!

-
Okko
Pelkompleksi
2018
Nonline
2019

Usein kysytyt Kysymykset

Ketkä siellä käy?

Poikateatteritoiminta on tällä hetkellä suunnattu 16-29 -vuotiaille nuorille. Toiminta ei vaadi minkäänlaista teatteritaustaa, ainoastaan kiinnostusta toimintaa kohtaan. Tulevaisuudessa on mahdollista, että poikateatteritoimintaa järjestetään myös nuoremmille kuin 16 -vuotiaille ja vanhemmille kuin 29 -vuotiaille.

Ryhmiä on Mikkelissä ja Vantaalla, eli toimintaan osallistuvat paikalliset nuoret.

Tarvitseeko olla "poika"?

Ei. Poikateatteri laajentaa perinteistä mieskuvaa ja murtaa esimerkiksi myyttiä siitä, ettei miehet osaisi puhua tunteista. Jokainen saa tulla sellaisena kuin on ja kasvaa sellaiseksi kuin haluaa kasvaa. Koska toiminnalle kuitenkin on ominaista perinteisen mieskuvan murtaminen, monia ryhmäläisiä yhdistää jaettu sukupuolikokemus.

Mihin poikateatteria tarvitaan?

Hyvä kysymys. Poikateatteri perustettiin vuonna 2008 Suomen kulttuurirahaston mahdollistamana hankkeena vastareaktiona ahtaalle Mikkelissä nuorten keskuudessa vallitsevalle "ei pojat harrasta teatteria" -ajattelulle. Siitä saakka poikateatteri on murtanut ennakkoluuloja ja mahdollistanut nuorille miehille turvallisemman paikan kokeilla erilaisia olemisen tapoja ja tutkia omaa identiteettiään ympäristössä, joka ei tuomitse eikä lokeroi. Siihen poikateatteria tarvittiin, kun se perustettiin.

Maailma kuitenkin muuttuu ja poikateatterinkin on vuosittain kysyttävä itseltään, mihin poikateatteria tarvitaan. Toistaiseksi joka vuosi on löytynyt ryhmä nuoria, jotka kamppailevat itsensä hyväksymisen kanssa, joten toiminnan missio on pysynyt suurilta osin muuttumattomana.

Täydellisessä maailmassa poikateatteri tekisi itsensä tarpeettomaksi, kun kaikki nuoret uskaltaisivat olla omia itsejään.

Pitääkö kaikkien näytellä?

Ei. Tähtäämme kyllä yhteiseen esitykselliseen ulostuloon, koska se luo toiminnalle suunnan ja yhteisen selkeän tavoitteen, mutta toimintaan voi osallistua millä tavalla tahansa. Jos et halua näyttämölle, voit olla harjoituksissa luomassa sisältöä yhdessä muiden kanssa kirjoittaen ja ohjaajan harjoitteisiin osallistumalla. Esityksiin voi myös tehdä musiikkia, jos se kiinnostaa tai oman soolo-osuuden voi äänittää tai videokuvata ennakkoon, mikäli sitä ei halua esittää livenä.

Esitys tarvitsee myös julisteen, mahdollisesti trailerin ja somemateriaalia - kaikkea tätä voit olla luomassa esiintymisen sijaan. Tärkeintä on, että toimintaan osallistuessa itse ilmaiset mitä haluat tai et halua tehdä. Ja mieli voi myös muuttua matkan varrella. Mitään ei tarvitse tietää ennakkoon.

Kuinka usein ryhmä kokoontuu?

Jokainen prosessi aikataulutetaan erikseen, mutta keskimäärin ryhmät kokoontuvat kerran viikossa parin tunnin harjoituksiin, sekä kerran kuukaudessa koko viikonlopun kestäviin harjoituksiin. Prosessin kesto vaihtelee, mutta esimerkiksi syksyllä 2020 alkava Vantaan poikateatterin prosessi kestää lokakuulta seuraavan vuoden helmikuun alkuun.

Maksaako tämä jotain?

Toiminta on osallistujille maksutonta.

Tämän mahdollistaa Vantaan poikateatterin osalta Vantaan lasten ja nuorten kulttuuripalvelut sekä Vantaan nuorisopalvelut.

Ota Yhteyttä

Pistä vaan rohkeasti viestiä tulemaan, jos mielessäsi on vielä jotain kysyttävää! Viesteihin vastaa Poikateatterin luotsaaja Joonas.

Ilmoittakaa, kun uutta ryhmää kasataan!

Jätä yhteystietosi tähän, niin pistämme sinulle viestiä, kun seuraavaa ryhmää kasataan.